Hibáink és kudarcaink megértéséhez azok gyökereit kell megtalálnunk. Ezzel a céllal kezdtem vizsgálni saját rossz tulajdonságaim és ismétlődő negatív tapasztalataim eredetét. Hamar megértettem, hogy ezek a kudarcok szüleim kudarcai. Ezek azok a rossz tapasztalatok, beidegződések, amelyeket ők is gyermekkorukban kaptak és így adtak tovább nekem.

Sorozatom elkészítéséhez gyermekkorom hatását vizsgáltam felnőttkori személyiségemre. Sorozatom elkészítése során újra átéltem az emlékeket, azok minden fájdalmával együtt, hogy így egészséges, teljes emberként léphessek a felnőtt korba. Így próbáltam letenni ezt a csomagot, hogy azt már nem kelljen nekem tovább adnom.

Bár sorozatom személyes indíttatású az érzetek, amelyeket a képekben megfogalmazok, minden gyermekként bántalmazott felnőttre jellemzőek. Jellemző a távolságtartás, a depresszió, a függőségek, bizonytalanság és a teher cipelése, melyet sok ember észre sem vesz a hátán. Gyermekkorunk határozza meg milyen felnőttek leszünk, így minden szülő felelős gyermeke fizikai jólétén felül, annak lelki egészségéért is. Ezt figyelmen kívül hagyva generációról generációra öröklődnek rossz házasságok, függőségek, félelmek és agresszió, amíg valaki meg nem állítja ezek tovább adását tudatosan.

Konzulens: Károly Sándor Áron DLA

Sztrehalet Oxána – Effectum

Sztrehalet Oxána – Effectum

Sztrehalet Oxána – Effectum

Sztrehalet Oxána – Effectum

Sztrehalet Oxána – Effectum