Az egész című sorozat egy özvegy család mindennapjait meséli a gyász hajnalától annak időtlenségéig. Sajnos gyakori mégis minden esetben egyéni élettörténetüket az érzelmi folyamatok váltakozása rajzolja körbe.

A kétoldalú támogatás hiányában, az egyik fél sérül, míg a másiknak túlsúlyos a terhe. Apakép nélkül felnőni nem csak benső problémát idéz, de konvencionális érzelmi nehezéket is fakaszt az élet bármely részletében. Nincsenek teljesen előre megírt helyzetek, alapvetően szubjektív dokumentumfotók építkeznek egymás dramaturgiájára, ugyanakkor a hétköznapi szituációk és cselekedetek hátterekké mérséklődnek az érzelmi túlélés örök hiányában. A képek összjátéka tehát az olykor halványan olykor hangsúlyosan ábrázolt gyermeki fejlődésében, és abban az ábrázolhatóságban rejtőzik, ami a gyász mindennapját és annak velejáróját örökíti meg. Mindez tájékozódási pontként szolgál a családon belüli viszonyok halvány megismerésére is, amelyek magánéletük bizalmasságát fedik fel.

Ebben a sorozatban megismerhetjük egy gyermek múltját és jelenjét ebből adódóan betekintést enged megrendítő jövőjébe is. Egy család élet terén és történetén keresztül ismerhetjük meg, milyen formában jelenhet meg a tovább haladás és az állandó búcsúzás együttléte az emberi létben.

Konzulens: Baki Péter PhD

Részlet a sorozatból:

Belicza László Gábor – Egész

Belicza László Gábor – Egész

Belicza László Gábor – Egész

Belicza László Gábor – Egész

Belicza László Gábor – Egész